Siirry sisältöön

Opiskelutarina: Rosita Lindemanin opinpolku vie hoitoalalle

Savon ammattiopiston Kuopion kampuksella opiskelee joukko romaninuoria, joista nyt esittelemme yhden. Meillä on ollut ilo tutustua Tuumasta töihin -hankkeessa Rosita Lindemanin, joka on valtavan tiedonjanoinen ja hyvä esimerkki sinnikkäästä unelmien tavoittelusta ja heistä, jotka ovat valmiit tekemään töitä unelmien saavuttamiseksi. Lue Rositan terveiset opinnoista:

Rosita Lindeman
Rosita Lindeman opiskelee Savon ammattiopistolla.

Rositan kirje opintoja pohtiville:

Hei kaikille! Minun nimeni on Rosita Lindeman ja opiskelen Savon ammattiopistossa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa, lähihoitajaksi. Olen nyt opiskellut kaksi pakollista tutkinnonosaa ja suoritan nyt YTO-opintoja. YTO- opinnoilla tarkoitan esimerkiksi matematiikkaa ja eri kieliä.

Lähdin mukaan Tuumasta töihin – sujuvat koulutuspolut toisella asteella -hankkeeseen jo siinä vaiheessa, kun vielä mietin sitä, olisiko tämä mahdollisesti minulle sopiva ala. Kati ja Inga esittelivät eri aloja ja kertoivat pääsyvaatimuksista. He auttoivat oman alan löytymisessä sekä hakuvaiheessa että opiskelujen alussa.

Hankkeen antama tuki kannusti uuden edessä

Olin iloinen, kun pääsin opiskelijaksi. Parasta opiskelussa on uuden oivaltaminen ja uuden oppiminen. Opettajat ovat erilaisia, mutta kivoja ja kannustavia. Haastavalta tuntui varsinkin alussa sovittaa opiskelua omaan elämänrytmiin, sillä olen ahkera toimimaan myös vapaa-ajalla seurakunnassa.

Alku oli siinäkin mielessä haastavaa, että oli kulunut taukoa aiemmista opinnoista.  Sen tähden tuki ja apu, jota sain Tuumasta töihin -hankkeelta, oli tärkeää ja turvallista. Saatoin aina kysyä tukea esimerkiksi tehtävien tekemiseen.

Varhaiskasvatusala tavoitteena

Tulevaisuudessa haluaisin opiskella ammattikorkeakoulussa. Minua kiinnostaa nyt varhaiskasvatusala ja varhaiskasvatusopettajana toiminen. Koen opiskelun antavan paljon esimerkiksi oman tulevaisuuden suunnitteluun. Haluan tehdä ja työskennellä alalla, mistä itsekin tykkään. Opiskelu on antanut minulle järjestystä ja ryhtiä päivän kulkuun. Olen myös kokenut oppimisen iloa!

Romaninuorille ja muillekin nuorille haluaisin viestiä kannustusta ja rohkaisua. Ottakaa itseänne niskasta kiinni ja lähtekää opiskelemaan! Tämänkaltainen tuki, mitä minä olen saanut, pitäisi olla kaikkien opiskelijoiden saatavissa. Opiskelijat tarvitsevat Tuumasta töihin -hankkeen kaltaista tukea rinnalla kulkijaksi. Ohjausta ja kannustusta tarvitaan siis edelleenkin kaikilla tasoilla.

Terveisin Rosita